Otomotivin en iyi startup’ları, sanayici ve yatırımcılarla buluştu

Otomotivin en iyi startup’ları, sanayici ve yatırımcılarla buluştu
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), 2012 yılından bu yana düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın başarılı startup’larını sanayiciler ve yatırımcılarla bir araya getirdi.

İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen OGTY Girişimci Buluşmaları Toplantısında yarışmalarda derece alan ilk etapta dokuz girişimcinin projeleri tanıtıldı. Toplantı, OİB’in desteklediği startup’lar için hem müşteri hem de yatırımcı bulma yönünde oldukça verimli geçti.

OİB’in Ticaret Bakanlığı himayelerinde ve TİM koordinatörlüğünde düzenlediği yarışma kapsamında ilk kez yapılan OGTY Girişimci Buluşmaları Toplantısı, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, OGTY Komitesi Başkanı Ömer Burhanoğlu, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Atilla Dikbaş ve 9 girişimci proje sahibinin katılımıyla İTÜ Arı Teknokent’te gerçekleştirildi.

barancelik-2.jpg

Çelik: “Sanayicinin tecrübesini gençlerin yenilikçi fikirleri ile birleştireceğiz”

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 2023 yılında 34 milyar dolarlık rekor ihracat hedefliyoruz. Günümüzün küresel rekabet ortamı; ileri teknoloji ve inovasyona dayalı katma değeri yüksek ürünlere sahip olmayı gerektiriyor. Hızla yaygınlaşan dijitalleşme sürecinin olmazsa olmazı mobilite/hareketlilik kavramının da etkisiyle, otomotiv endüstrisinde de yepyeni bir ekosistem söz konusu. 2030 yılında maliyetlerin yarısının yazılım ve elektronikten oluşacağı öngörülüyor. Bu doğrultuda Türkiye otomotiv sektörü olarak biz de bu sistemde öncü olmak zorundayız. OGTY ile katılımcılardan sektörün katma değer yaratma becerilerini artıracak özgün, yenilikçi, ticarileşebilir projeler bekliyoruz” dedi.

omerburhanoglu.jpg

Burhanoğlu: “Doğru desteklerle startup’ların kalıcı başarısı mümkün”

OGTY Komitesi Başkanı Ömer Burhanoğlu da “Bugüne kadar desteklediğimiz projeler 21 milyon dolar yatırım aldı, 26 milyon dolar ciroya ve 1.000 kişilik bir istihdama ulaştı. Bugünkü değerleri 203 milyon dolar. Ayrı bir gurur da desteklediğimiz girişimcilerin yüzde 48’inin şirketleşmesi. Yatırım ağlarının, melek yatırımcılarının daha çok oyuna girmesi ve devletin teşvik mekanizmalarının bunu desteklemesiyle kalıcı başarı kazanacak pek çok startup var” dedi.

ogtysunum2.jpg

Toplantıda, dokuz isimden oluşan OGTY Girişimcileri birer sunum gerçekleştirdi. Tecrübeli sanayicilere sunum yapan girişimciler, Repg projesi ile Hasan Ayartürk, Tayko Pil projesi ile Ezgi Yılmaz, Hebunk projesi ile Erhan Demircioğlu, Büyütech projesi ile Ömer Orkun Düztaş, Oxodes ile Emre Demir, Şarj Ağı ile Hacı Mustafa Karalı, Evbee ile Burak Özdemir, Hergele ile Lal Polater ve İyi Metal ile Şakir Sinan Zabunoğlu oldu.

OTOPODYUM.COM.TR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.