Alfa Romeo Junior Türkiye’de: İşte fiyatı

Alfa Romeo‘nun heyecanla beklenen modeli “Junior”ın yüzde 100 elektrikli ve hibrit motor seçenekleri “Junior Elettrica” ve “Junior Ibrida” siparişe açıldı.

Alfa Romeo’nun merakla beklenen sportif kompakt spor otomobili “Junior”, Türkiye’de ön satışa sunuldu. İlk görüşte duygusal bağ yaratan çizgileriyle, segmentindeki güzellik kavramını elektrik çağıyla buluşturan Junior, Alfa Romeo Tasarım Merkezi (Centro Stile Alfa Romeo) imzasını taşıyor. Junior, konfor, bağlantı ve sürüş dinamiklerinde en ileri teknolojilerle, etkileyici bir stili bir araya getirerek benzersiz bir otomobil olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda sportif sürüşü yüksek konforla bir arada sunarken, 400 litrelik geniş bagaj hacmiyle segmentinde fark yaratıyor.

Alfa Romeo Junior’ın %100 elektrikli versiyonu “Elettrica” 1.549.000 TL; hibrit motorlu versiyonu “Ibrida” ise 1.649.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Lansmana özel donanım paketi Elettrica Speciale 1.699.900 TL, hibrit motorlu versiyonu Ibrida Speciale ise 1.849.900 TL fiyattan satışa sunulacak. Lansman özel versiyonları Elettrica Speciale ve Ibrida Speciale 13 Eylül’den itibaren Online Satış Kanalı “online.alfaromeo.com.tr" üzerinden siparişe açılıyor. Teslimatların ise Ekim ayından itibaren gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ön siparişe özel olarak, Eylül ayı boyunca “online.alfaromeo.com.tr” üzerinden rezerve edilecek Speciale’lerde sunroof hediye edilirken 50 bin TL fiyat avantajı bulunuyor.

SÜSLÜ: Yenilikçi teknolojiyi ve sportif Alfa Romeo tasarım DNA'sını birleştiren Junior, Türkiye otomobil pazarında yepyeni bir heyecan yaratacak

Marka Direktörü Özgür Süslü, Alfa Romeo’nun Türkiye pazarındaki varlığının, dünya prömiyeri Nisan ayında gerçekleştirilen “Junior” ile daha da güçleneceğini belirtirken; “13 Eylül tarihinden itibaren, markamızın satış kanalı “online.alfaromeo.com.tr” üzerinden lansmana özel, 136 beygirlik 1.2 litrelik 48V Hibrit motorlu “Ibrida Speciale" ve 156 HP’lik tamamen elektrikli ‘Elettrica’nın “Speciale” donanım seviyelerinin ön siparişlerini almaya başladık. Ekim ayı itibaren müşterilerimize araçlarını teslim etmeye başlayacağız." dedi.

Süslü ayrıca “Alfa Romeo markasının Türkiye'de Tonale ile başlayan atılımını Junior ile daha yukarıya taşıyacağız. Alfa Romeo’nun hızlı büyüme gösterdiği ülkelerden biriyiz.

Alfa Romeo Junior’ın da ürün gamına katılmasıyla; çok daha fazla Alfa Romeo’yu otomobil severle buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Junior’ın sınıfının en iyisi olmasını sağlayan ayrıcalıklarla pazarda çok tercih edilen bir model olacağını söyleyen Özgür Süslü “Tamamen elektrikli ve hibrit versiyonları ile ikinci seviye otonom sürüş, yenilikçi teknolojiler ve sportif Alfa Romeo tasarım DNA'sını birleştiren Junior, Türkiye otomobil pazarında yepyeni bir heyecan yaratacak" diyerek sözlerine son verdi.

Lansmana Özel Versiyon: “Speciale”

Tamamen elektrikli Junior Elettrica, lansmana özel “Speciale” donanımı ve giriş seviyesi olan “Elettrica” versiyonu ile satışa sunulurken, hibrit motorlu Junior Ibrida ise lansmana özel “Speciale” donanımı ve giriş seviyesi olan “Ibrida” versiyonu ile satışa sunulacak. Giriş versiyonundan itibaren anahtarsız çalıştırma; elektronik park freni, Adaptif Cruise Control, arka park sensörleri; 10,25 İnç Full Dijital Gösterge Paneli ve 10,25 inç Multimedya Ekranı ile Kablosuz Apple Car Play ve Android Auto gibi teknolojik özellikler standart olarak sunuluyor.

Lansmana özel ön siparişe açılan Speciale donanımında ise karartılmış arka camlar, alüminyum pedal ve kapı eşikleri, ambiyans aydınlatma, elektrikli ve masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu, eller serbest bagaj açma, geri görüş kamerası, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi birçok özellik standart olarak sunuluyor. Ön siparişe özel olarak, Eylül ayı boyunca “online.alfaromeo.com.tr” üzerinden rezerve edilen araçlarda sunroof hediye edilirken 50 bin TL indirim olanağı sağlanıyor. Aynı zamanda Perfo paket opsiyonuyla Sabelt koltuklar, Alcantara döşemeler ve sportif dış unsurlar ile en sportif deneyimi yaşatıyor.

Junior Elettrica, yüksek enerji yoğunluğuna sahip 54 kWs batarya, 156 beygir gücü ile WLTP ölçümlerine göre ortalama 410 kilometre ve şehir içerisinde ise 590 kilometre menzil sunuyor. Junior oldukça kolay şarj edilebiliyor. 100 kW DC hızlı şarj istasyonlarında batarya yüzde 10 kapasiteden yüzde 80 kapasiteye 30 dakikadan daha kısa sürede şarj edilebiliyor Junior Ibrida ise 136 beygirlik 1.2 litrelik 48V Hibrit motoru ile performanstan ödün vermeden düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

Kompakt sınıf için iddialı boyutlara sahip olan Junior, ilk bakışta göze çarpan hatları, 4.17 metrelik uzunluk, 1.78 metre genişlik ve 1.5 metrelik yüksekliğiyle Alfa Romeo’ya özgü benzersiz tasarım anlayışını yansıtıyor.

Sürücü ile otomobil arasında duygusal bağ yaratan Junior’da, ”coda tronca” gibi efsanevi Giulia TZ'ye gönderme yapan tasarım detayları bulunuyor ve cesur görünümü, '3+3' ve adaptif Full LED Matrix farlarla tamamlanıyor. Elektrikli açılabilen bagaj kapağıyla kolay ulaşılabilen 400 litreye varan geniş bagaj hacmi ve pratik özelliklerinin yanı sıra 180 derece geri görüş kamerası sürüşü kolaylaştırıyor.

OTOPODYUM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

A,B,C,D Segmenti Otolar Haberleri