Audi, Q8 e-tron'a ve Belçika fabrikasına veda ediyor

Audi, en büyük elektriklisi Q8 e-tron ve Q8 Sportback e-tron için ürün gamında yer kalmadığına karar verdi. İki SUV için verilen siparişlerdeki küresel azalma ve maliyetlerin artması, Alman üreticiyi zor durumda bıraktı.

Audi, en büyük elektriklisi Q8 e-tron ve Q8 Sportback e-tron için ürün gamında yer kalmadığına karar verdi. İki SUV için verilen siparişlerdeki küresel azalma ve maliyetlerin artması, Alman üreticiyi Q8 e-tron'un son hâlini aldığı Brüksel fabrikasını kapatmak zorunda bıraktı.

Avrupa pazarında Audi Q8 e-tron'un satışları, Jato verilerine göre Ocak-Mayıs 2024 arasında Q8 e-tron için 6.448 adede (-%2) ve Q8 Sportback e-tron için 3.011 adede (-%23) gerilemiş durumda. İki elektrikli SUV'nin satışlarındaki düşüş, yılın başından bu yana 5.233 müşteri ile -%36'lık bir düşüş kaydeden içten yanmalı Q8'den çok da farklı değil. Mercedes EQE SUV gibi doğrudan bir rakip bile 5.368 araç teslimatının ötesine geçemedi.

Bu durum Audi'nin 1948 yılında Pierre D'Ieteren tarafından kurulan ve 2006 yılından itibaren önce Volkswagen sonra da Audi üretimi için kullanılan Brüksel/Belçika fabrikasını kapatmaya karar verdiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Audi ayrıca "Audi Brüksel" fabrikasının olası bir yeniden yapılandırılması ve üretimin kesin olarak durdurulması konusunda iş konseyi, sendikalar ve çeşitli ortaklarla görüşmelere başlayacağını duyurdu.

Audi, bu kapanmanın nedenleri arasında, tesisin şehir merkezine yakınlığı ve lojistik maliyetlerin yükselmesini de belirtiyor. Bu durum, Q8 e-tron'a olan düşük talep ve EPP platformuna dayalı ilk elektrikli modellerin yakında piyasaya çıkacak olmasıyla birleşince, bu modeli ortadan kaldırmak gereksiz bir yükten kurtarmış oldu.

Eren Efe Kandemir – MOTOR1.COM

OTOPODYUM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-Dernekler Haberleri