Almanya'da iflaslar bitmiyor: Otomotiv tedarikçisi de "pes" etti

Otomotiv endüstrisi krizde ve tedarikçiler de bunun etkilerini hissediyor. Federnfabrik Erwin Lutz iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Baden-Württemberg eyaletinde Reutlingen yakınlarındaki Eningen unter Achalm'da faaliyet gösteren otomotiv tedarikçisi Federnfabrik Erwin Lutz iflas etti. Birçok medya kuruluşunun ortaklaşa bildirdiği üzere, şirket 9 Ağustos'ta Tübingen'deki yerel mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Reutlingen'den bir avukat olan Jürgen Sulz, geçici iflas yöneticisi olarak atandı.

Erwin Lutz 1966 yılında Eningen'deki yay fabrikasını kurmuş ve teknik yaylar ve bükülmüş parçalar konusunda uzmanlaşmıştı. Ürün yelpazesinde sıkıştırma yayları, gergi yayları, burulma yayları, bükülmüş tel parçaları ve yaprak yaylar ve magazin yayları gibi özel bileşenler gibi çeşitli yay türleri bulunmaktaydı.

Tüm çalışanlar işten çıkarıldı

Bunlar otomotiv ve makine mühendisliği endüstrilerinde kullanılıyor. Her iki sektörde de büyük şirketler şu anda zor durumda ve bu da tedarikçilerin sipariş durumunu etkiliyor. İflas yöneticisi Sulz, Reutlinger Generalanzeiger gazetesine verdiği demeçte, “Otomotiv ve makine mühendisliği sektörlerinden müşteriler son zamanlarda büyük çerçeve anlaşmalardan çok azını geri çağırdı” dedi.

OTOPODYUM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yan Sanayi Haberleri