Türkiye’de “Seat’ı büyüten kadın” vefat etti

Doğuş Otomotiv’de Seat’ı büyüten kadın olarak tanınan Didem Altuğlu Öztaş genç yaşta hayata gözlerini yumdu.

Didem Altuğlu Öztaş, 20 yılı aşkın süredir otomotiv sektöründe önemli görevlerde bulunmuş başarılı bir iş kadınıydı. 2017 yılında Volkswagen Financial Services ve Doğuş Grubu'nun ortak girişimi olarak kurulan VDF Filo Kiralama A.Ş.’nin genel müdürlüğünü 2022'ye kadar yürüttü. Sonrasında ise VDF Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.'nin genel müdürü olarak kariyerine devam etti.

Öztaş, VDF’deki görevi öncesinde Doğuş Otomotiv'de 10 yıl boyunca SEAT Satış Müdürü olarak çalıştı. Bu süre zarfında, SEAT markasının satış stratejilerini başarıyla yönetti ve markanın Türkiye pazarındaki payını artırmada kilit rol oynadı.

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Öztaş, evli ve bir çocuk annesiydi. Öztaş, iki yıl önce sosyal medya üzerinden SEAT’ın özel bir modeli olan Cupra hakkında yaptığı bir paylaşımda, Cupra Formentor modelini deneyimleme fırsatını bulduğunu ve bu modelin VDF Filo ürün yelpazesinde yer almasını arzu ettiğini dile getirmişti. Paylaşımında şu sözlere yer vermişti: “Otomotiv sektörünün geldiği son noktayı gösteren Cupra Formentor’u yakından görmek, adeta kalp atışlarınızı hızlandırıyor. En kısa zamanda bu modelin de VDF Filo ürünleri arasında olmasını umut ediyoruz.”

Didem Altuğlu Öztaş’ın vefatı, hem ailesi hem de otomotiv sektörü için büyük bir kayıp oldu. Doğuş Otomotiv, onun vefatı üzerine yayınladığı mesajda, “Çok değerli çalışma arkadaşımız Didem Altuğlu Öztaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Merhumeye Tanrı’dan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

OTOPODYUM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam&Sektör Haberleri Haberleri